Bonus

Bonus on palkkio, joka annetaan henkilölle työn tai suorituksen hyvästä laadusta.

Mitä on bonus?

Bonus on palkkio, joka annetaan työntekijälle tai asiakkaalle ylimääräisen suorituksen tai erityisen hyvän palvelun tunnustamiseksi. Bonukset voivat olla rahallisia tai ei-rahallisia, ja ne voidaan antaa työntekijöille, asiakkaille tai muille osapuolille. Työnantajat voivat antaa bonuksia työntekijöilleen esimerkiksi suorituspalkkioina, kannustuspalkkioina tai palkitsemisina. Asiakkaat voivat saada bonuksia esimerkiksi alennuksina, lahjoina tai etuuksina. Bonukset voivat myös olla ei-rahallisia, kuten vapaa-ajan viettoa, lomamatkoja tai muita etuuksia.

Miten S-bonus lasketaan?

S-bonus on S-ryhmän asiakasohjelma, jonka avulla asiakkaat voivat kerätä bonusta ostoksistaan. Bonuksen määrä lasketaan ostoksen loppusummasta. Jokaisesta ostoksesta kertyy 0,5 % bonusta, ja bonuksen enimmäismäärä on 50 euroa kuukaudessa.

Bonusta kertyy kaikista S-ryhmän liikkeistä tehdyistä ostoksista, joihin sisältyvät esimerkiksi S-marketit, Prismat ja Sokokset sekä S-ryhmän verkkokauppa ja mobiilisovellus. Bonusta ei kerry muista liikkeistä tehdyistä ostoksista.

Kun asiakas tekee ostoksia S-ryhmän liikkeissä, hinnasta vahvistetaan bonuksen maksamiseen oikeuttava summa. Tarkasti ottaen bonusta ei lasketa suoraan ostoskorin loppusummasta vaan siitä vahvistetusta summasta. Vahvistettu summa voi poiketa hieman alkuperäisestä summasta esimerkiksi alennuskuponkien tai tarjousten takia.

Bonukset tallennetaan asiakkaan henkilökohtaiseen S-bonus -tilille ja ne ovat kertaluonteisia eli ne vanhenevat 12 kuukauden kuluttua niiden kertymisestä. Asiakas voi lunastaa kertyneet bonukset milloin tahansa tilillenss olevien bonusrahojen arvon alittavina summina seuraavissa S-ryhmien liikkeisss: S-marketit, Prismat ja Sokokset sekå S-ryhmån verkkokauppa ja mobiilisovellus.

Mistä näkee paljonko on bonusta?

Bonusta voi nähdä useilla eri tavoilla. Yksi tapa on katsoa palkkalaskelmaa, joka näyttää työntekijän kokonaispalkan ja bonuksen. Toinen tapa on kysyä työnantajalta, miten paljon bonusta on tarjolla. Kolmas tapa on seurata yrityksen tuloslaskelmaa ja verrata sitä edelliseen vuoteen, jolloin voi arvioida, paljonko bonusta on maksettu. Neljäs tapa on seurata yrityksen osakekurssia ja arvioida, paljonko bonusta on maksettu osakkeiden hinnan muutoksesta. Viides tapa on tutkia yrityksen raportteja ja laskelmia ja arvioida, paljonko bonusta on maksettu.

Miten S-bonus maksetaan?

S-bonus on S-ryhmän oma asiakasohjelma, joka tarjoaa asiakkaille etuja ja bonuksia. Bonukset maksetaan S-Etukorttiin, jonka voi ladata omalle pankkitilille tai käyttää suoraan ostosten maksamiseen.

Kun teet ostoksia S-ryhmän liikkeissä, saat bonusta kaikista ostoksistasi. Bonusta kertyy 1 % kaikista ostoksista ja se lisätään automaattisesti S-Etukortillesi. Kun olet kerännyt riittävästi bonusta, voit lunastaa sen milloin tahansa. Voit lunastaa bonuksesi kaupassa tai verkkokaupassa, ja se voidaan maksaa suoraan pankkitilillesi tai kortillesi.

Bonusten lunastaminen on helppoa ja nopeaa. Voit kirjautua sisään S-mobiiliin tai OmaSaunalahteen ja valita ”Lunasta bonus” -valikosta haluamasi summan. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain vahvistaa maksutiedot ja bonus siirtyy tilillesi heti.

Onko bonus palkkaa?

Kyllä, bonus palkka on olemassa. Bonus palkka on lisäpalkka, joka maksetaan työntekijälle tietyn suorituksen tai saavutuksen perusteella. Se voi olla esimerkiksi erityisen hyvän työn tekemisen palkitseminen, ylimääräisen työn tekemisen palkitseminen tai jonkin tavoitteen saavuttamiseen liittyvän suorituksen palkitseminen. Bonuspalkka voi olla myös kertaluonteinen tai se voi olla säännöllinen lisäpalkka. Bonuspalkan maksamiseen liittyy usein erilaisia ehtoja ja sopimuksia, joita työnantaja ja työntekijä neuvottelevat yhdessä.

Onko bonus palkkatuloa?

Kyllä, bonus palkkatuloa voi olla. Bonus on yleensä lisäpalkkaa, joka maksetaan työntekijälle erityisen hyvän suorituksen tai saavutuksen tunnustamiseksi. Bonus voi olla kiinteä summa rahaa tai se voi olla muunlaista etua, kuten lisälomaa tai vapaa-ajan matka. Bonus voidaan myöntää työntekijöille joko sopimuksen mukaan tai yrityksen omasta aloitteesta. Yritys voi myös antaa bonuksia erityisiin saavutuksiin, kuten suuriin myyntituloksiin tai uusien tuotteiden kehittämiseen.

Milloin bonukset nousee?

Bonukset voivat nousta eri aikoina riippuen siitä, mikä yritys tai organisaatio antaa bonuksen. Yleensä bonusten nousu tapahtuu, kun yritys saavuttaa tietyn tuloksen tai jos työntekijä suorittaa erityisen hyvin. Bonusten nousu voi myös olla sidoksissa yrityksen taloudelliseen tilanteeseen ja markkinoiden kehitykseen. Yritykset voivat myös palkita työntekijöitä bonuksilla, jotka liittyvät heidän henkilökohtaisiin saavutuksiinsa ja ponnisteluihinsa.