Marginaali

Mikä on marginaali?

Marginaali on eräänlainen katteen muodostava voitto, joka saadaan tuotteiden tai palveluiden myynnistä. Se on ero myyntihinnan ja tuotannon kustannusten välillä. Marginaali on yrityksen tulonlähde ja se on yleensä suurempi kuin muut tulot. Marginaalilla voidaan määritellä yrityksen kannattavuus ja se on yksi tärkeimmistä taloudellisista indikaattoreista. Yritykset voivat käyttää marginaalia laskeakseen kannattavuuttaan ja arvioidakseen, kuinka hyvin he pystyvät tuottamaan voittoa. Marginaali voi olla positiivinen tai negatiivinen. Positiivinen marginaali tarkoittaa, että yritys tekee voittoa, kun taas negatiivinen marginaali tarkoittaa, että yritys menettää rahaa.

Paljonko teillä on asuntolainan marginaali 2022?

Asuntolainan marginaali on korkokustannuksen ja lainan koron välinen ero. Se määrittää, kuinka paljon asiakkaan on maksettava lainanantajalle korkokustannuksista. Marginaali voi vaihdella eri pankkien ja lainanantajien välillä.

Vuonna 2022 asuntolainan marginaali voi vaihdella suuresti riippuen siitä, minkälainen laina asiakas hakee ja millaisia ehtoja lainanantaja tarjoaa. Yleensä marginaali on 0,5–2 prosenttia lainan korosta. Esimerkiksi, jos lainan korko on 3 prosenttia, marginaali voi olla 0,5–2 prosenttia.

Lainanottajan on tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja valita paras mahdollinen marginaali. Asiakkaan tulisi myös tutustua huolellisesti lainan ehtoihin ja selvittää, mitä kustannuksia liittyy lainaan.