Näin luot oman Teams-ryhmän

Uuden tiimiryhmän luominen Microsoft Teams -sovelluksessa on helppoa ja antaa sinulle mahdollisuuden järjestää tiimisi juuri haluamallasi tavalla. Tässä osiossa kerromme, miten voit luoda oman tiimiryhmän alusta asti.

Ryhmän luominen tiivistetysti

 1. Avaa Microsoft Teams -sovellus ja siirry Tiimit-välilehdelle.
 2. Valitse Tiimit-listan alapuolelta ”Liity tai luo ryhmä” vaihtoehto.
 3. Valitse ”Luo ryhmä” ja sitten ”Alusta asti”.
 4. Päätä haluatko tiimisi olevan yksityinen vai julkinen. Yksityinen tiimi tarkoittaa, että siihen voi liittyä vain kutsulla, kun taas julkinen tiimi on avoin kaikille organisaation jäsenille. Valitse sopiva vaihtoehto.
 5. Anna tiimillesi kuvaava nimi ja halutessasi myös lyhyt kuvaus.
 6. Klikkaa ”Luo” ja tiimisi on valmis.

Kun tiimiryhmäsi on luotu, voit kutsua muita ihmisiä liittymään siihen. Voit myös luoda erilaisia kanavia, jotka auttavat organisoimaan tiimin sisäistä viestintää ja yhteistyötä. Kanavat voivat olla esimerkiksi eri projekteja tai aihealueita varten.

On hyvä pitää mielessä, että tiimin omistajana sinulla on myös mahdollisuus luoda useampia tiimiryhmiä. Microsoft Teams sallii jopa 250 tiimiryhmää yhdelle käyttäjätilille, joten voit järjestää tiimesi tarpeidesi mukaan.

Miksi luoda oma ryhmä?

Kun kyseessä on tiimityöskentely ja projekteihin osallistuminen, on usein hyödyllistä luoda oma ryhmä, jotta voit järjestää sen juuri haluamallasi tavalla. Microsoft Teams tarjoaa mahdollisuuden luoda omia ryhmiä, ja tässä osiossa kerromme sinulle, miksi kannattaa harkita oman ryhmän luomista.

Järjestä ryhmä haluamallasi tavalla

Kun luot oman ryhmän Microsoft Teams -sovelluksessa, saat täyden vapauden järjestää tiimisi juuri niin kuin haluat. Voit määrittää eri kanavia eri projekteja varten, jakaa tiedostoja ja keskustella tiimisi kanssa helposti ja sujuvasti. Jokainen ryhmä on yksilöllinen ja räätälöity juuri tiimin tarpeisiin.

Saat samalla SharePoint-sivuston ja OneNote-sovelluksen

Kun luot oman ryhmän Teamsiin, saat samalla myös SharePoint-sivuston ja OneNote-sovelluksen käyttöösi. SharePoint-sivusto tarjoaa helpon tavan jakaa ja tallentaa tiedostoja tiimin kesken. Voit luoda erilaisia sivuja ja dokumentteja, jotka ovat helposti saatavilla kaikille ryhmän jäsenille.

OneNote-sovellus puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa muistiinpanoja ja tallentaa niitä jaettuihin muistikirjoihin. Voit jakaa muistiinpanoja tiimisi kanssa reaaliajassa ja tehdä yhteistyötä päivittäin. Nämä sovellukset yhdessä Teamsin kanssa muodostavat tehokkaan työkalupakin tiimisi tarpeisiin.

Tarkista organisaatiosi rajoitukset ennen ryhmän luomista

Ennen kuin aloitat oman ryhmän luomisen, on tärkeää tarkistaa organisaatiosi rajoitukset ja ohjeet tiimiryhmien perustamiseen. Joissakin organisaatioissa saattaa olla rajoituksia tiimien määrään tai luomisoikeuksiin, joten sinun kannattaa varmistaa, että olet tietoinen näistä rajoituksista ennen kuin ryhdyt toimiin.

Kannattaa olla yhteydessä organisaatiosi IT-administraattoreihin tai tietohallintoon, jos tarvitset lisätietoja tai apua oman ryhmän luomisessa. He voivat antaa sinulle tarvittavat ohjeet ja varmistaa, että toiminnassasi noudatetaan organisaatiosi tietoturvapolitiikkaa.

Ryhmän luominen – seikkaperäiset ohjeet

Kun haluat luoda oman ryhmän Microsoft Teams -sovelluksessa, se on helppoa ja nopeaa. Seuraavassa kerromme sinulle vaiheet, joita sinun tulee seurata ryhmän luomiseksi alusta asti.

 1. Siirry Teams-sovellukseen: Avaa Teams-sovellus laitteellasi ja valitse ”Liity tai luo ryhmä” alapuolelta. Tämä vie sinut ryhmien hallintanäkymään.
 2. Luo ryhmä: Valitse ”Luo ryhmä” ja sitten ”Alusta asti”. Tämä vaihtoehto mahdollistaa ryhmän luomisen tyhjästä, joten voit tehdä siitä juuri sellaisen kuin haluat.
 3. Valitse ryhmän tyyppi: Päätä, haluatko ryhmän olevan yksityinen vai julkinen. Yksityinen ryhmä on näkyvissä ja tavoitettavissa vain niille käyttäjille, jotka on kutsuttu ryhmään, kun taas julkinen ryhmä on avoin kaikille organisaatiossasi tai tiimissäsi oleville käyttäjille.
 4. Anna ryhmälle nimi ja kuvaus: Anna ryhmälle kuvaava ja helposti tunnistettava nimi. Voit myös lisätä valinnaisen kuvauskentän, jossa voit tiivistää ryhmän tarkoituksen tai tavoitteen.
 5. Luo ryhmä: Kun olet tarkistanut kaikki tiedot, klikkaa ”Luo” -painiketta. Tämä luo uuden ryhmän Teams-sovelluksessa ja antaa sinulle täyden omistajuuden ryhmään.
 6. Kutsu ihmisiä ja luo kanavia: Voit kutsua ihmisiä liittymään luomaasi ryhmään lähettämällä heille kutsulinkin tai käyttämällä heidän sähköpostiosoitteitaan. Voit myös luoda erilaisia kanavia ryhmässä, jotta voit jakaa tiedostoja, keskustella ja järjestää projektien etenemistä eri aihealueilla.
 7. Luo lisää ryhmiä: Ryhmän omistajana sinulla on oikeus luoda ja hallita useampia ryhmiä. Teams-tililläsi on mahdollista luoda jopa 250 ryhmää yhdelle tilille, joten voit luoda tarvittaessa useita erillisiä ryhmiä eri projekteja tai tiimejä varten.

Näiden vaiheiden avulla voit luoda oman ryhmän Teams-sovelluksessa ja hallita sitä täysin omien tarpeidesi mukaisesti. Muista hyödyntää ryhmän mahdollisuuksia kutsua muita jäseniä mukaan ja luoda kanavia tehokkaan yhteistyön varmistamiseksi.