Siltarahoitus

Siltarahoitus on rahoitusta, jota käytetään lyhytaikaisen taloudellisen tarpeen täyttämiseen. Se voi olla pankin laina, joka otetaan yrityksille ja muille organisaatioille vaihtoehtona pitkäaikaiselle rahoitukselle. Siltarahoituksessa voidaan myös korvata toiminnan aloittamiseen liittyviä menoja, joita ei voida maksaa heti.

Mitä on Siltarahoitus?

Siltarahoitus on rahoitusmuoto, joka tarjoaa yrityksille ja muille organisaatioille lyhytaikaista lainaa. Se on tarkoitettu auttamaan yrityksiä ja muita organisaatioita kattamaan lyhytaikaiset rahoitustarpeet, kuten palkkojen maksamisen, toiminnan jatkamisen ja investointien tekemisen. Siltarahoituksen avulla yritykset voivat saada nopeasti tarvitsemansa rahat ilman pitkäaikaista velkaa. Yleensä siltarahoituksen laina-ajat ovat alle 12 kuukautta. Siltarahoituksen avulla yritys voi myös välttää suurempia velkaantumiskustannuksia, joita se saattaisi muutoin joutua maksamaan pitkäaikaisesta lainasta.

Mitä tarkoittaa että Finnvera on takaamassa pankin sinulle antamaa lainaa?

Finnvera on valtion omistama rahoitusyhtiö, joka tarjoaa takauksia ja lainoja yrityksille. Takauksen avulla pankki voi myöntää lainan yritykselle, vaikka se ei täyttäisi normaaleja luottoehtoja. Finnveran takaus antaa pankille turvaa siitä, että se saa rahansa takaisin, mikäli yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Finnveran takaus kattaa yleensä 80-90 prosenttia lainasta. Takaus on voimassa niin kauan kuin laina on voimassa ja sen jälkeenkin vielä vuoden ajan. Takaus auttaa myös yritystä saamaan halvemman lainan, koska pankki tuntee olevansa turvallisempi sijoittamalla rahansa yritykseen, jonka taustalla on valtion takaus.

Voiko olla kaksi asuntolainaa?

Kyllä, voi olla kaksi asuntolainaa. Asuntolainan ottamiseen liittyy useita erilaisia tekijöitä, ja jos ne täyttyvät, on mahdollista saada kaksi asuntolainaa. Ensinnäkin, sinun tulee olla riittävän luottokelpoinen saadaksesi lainan. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on hyvä luottotiedot ja ettet ole velkaa paljon muille lainoille. Toiseksi, sinun tulee pystyä maksamaan molemmat lainat pois ajallaan. Lopuksi, sinun tulee olla varma siitä, ettet ylitä asuntolainojen yhteismäärän suositeltua enimmäismäärän suuruutta. Yhteismaksimisuositus on yleensä noin 33 prosenttia bruttokustannuksista. Jos noudatat näitä ohjeita ja voit maksaa molemmat lainat pois ajallaan, voit todennköisesti saada kaksi asuntolainaa.