Miten Järjestää Zoom-kokous

Olet juuri liittynyt Zoomiin ja olet valmis järjestämään ensimmäisen kokouksesi. Tämä osio auttaa sinua pääsemään alkuun ja antaa sinulle ohjeet kokouksen suunnittelemiseen, osallistumiseen ja järjestämiseen.

Tässä artikkelissa Piilota

Kirjautuminen ja profiilin päivittäminen

Ensimmäinen askel on kirjautua sisään Zoom-tilillesi. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit luoda uuden tilin helposti. Kirjautumisen jälkeen on tärkeää päivittää profiilin tiedot, jotta muut osallistujat voivat tunnistaa sinut kokouksissa.

Kokouksen aikatauluttaminen

Kokouksen aikataulun suunnittelu on tärkeä osa onnistunutta Zoom-kokousta. Voit helposti aikatauluttaa kokouksen Zoomin verkkosovelluksessa valitsemalla ”Uusi kokous”. Anna kokoukselle nimi ja valitse sopiva aika ja kesto. Muista myös määrittää kokouksen asetukset, kuten salasana tai odotushuone, tarvittaessa.

Zoom-asiakasohjelman lataaminen

Ennen kuin voit osallistua tai järjestää Zoom-kokouksia, sinun on ladattava Zoom-asiakasohjelma. Voit tehdä tämän menemällä Zoomin verkkosivustolle ja lataamalla sovelluksen tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Asenna sovellus ja avaa se, jotta voit kirjautua sisään Zoom-tilillesi.

Testikokouksen järjestäminen

On tärkeää varmistaa, että kaikki toimii sujuvasti ennen varsinaisen kokouksen alkua. Voit tehdä tämän järjestämällä testikokouksen. Avaa Zoom-asiakasohjelma ja valitse ”Testaa kokousohjelmistoa”. Testaa mikrofoni, kaiuttimet ja varmista, että näytön jakaminen toimii suunnitellusti.

Ensimmäisen kokouksen järjestäminen

Nyt olet valmis järjestämään ensimmäisen Zoom-kokouksesi. Avaa Zoom-asiakasohjelma ja kirjaudu sisään. Valitse ”Uusi kokous” ja anna sille sopiva nimi. Voit myös määrittää muita asetuksia, kuten ääntä ja näyttöä koskevia vaihtoehtoja. Kutsu osallistujat kokoukseen lähettämällä heille kokoustiedot, jossa kerrot ajankohdan, kokoustunnuksen ja mahdollisen salasanan.

Osallistuminen toisen käyttäjän kokoukseen

Ei ole aina sinun tehtäväsi järjestää kokouksia. Saatat myös haluta osallistua toisen käyttäjän järjestämään Zoom-kokoukseen. Saat todennäköisesti kokouskutsun sähköpostitse tai kalenterissa. Avaa saamasi kokouskutsu ja napsauta kokouslinkkiä tai syötä kokoustunnus Zoomin verkkosivulla. Odota, että isäntä hyväksyy osallistumisesi ja liity kokoukseen.

Miten kutsua muita osallistujia kokoukseen

Kun järjestät kokousta Zoomissa, haluat varmasti kutsua muita osallistujia liittymään siihen. Avaa käynnissä oleva kokous Zoom-asiakasohjelmassa ja valitse ”Kutsu” tai ”Jaa kokoustiedot”. Voit valita haluamasi tavan lähettää kutsun osallistujille, kuten sähköpostitse tai chat-viestinä. Muista sisällyttää kokoustiedot, kuten aika, kokoustunnus ja tarvittaessa salasana.

Nyt kun tiedät miten järjestää Zoom-kokous, olet valmis tarttumaan toimeen ja nauttimaan tehokkaasta etäkokouskokemuksesta Zoomin avulla!

Kirjautuminen ja profiilin päivittäminen

Oletko valmis liittymään Zoomiin ja aloittamaan kokousten järjestämisen? Ensimmäinen askel on kirjautua tilillesi tai luoda uusi Zoom-tili, jos sinulla ei vielä ole sellaista. Näin voit saada kaikki Zoomin tarjoamat edut haltuusi.

Luo uusi Zoom-tili

Jos et ole vielä Zoomin jäsen, sinun tulee luoda uusi tili. Suuntaa Zoomin verkkosivustoon ja valitse ”Luo ilmainen tili”. Syötä tarvittavat tiedot, kuten sähköpostiosoitteesi ja nimesi. Voit myös valita salasanan tilillesi. Muista valita vahva salasana, jotta tilisi olisi turvallinen.

Kirjaudu sisään

Jos sinulla on jo olemassa oleva Zoom-tili, voit kirjautua sisään tilillesi. Mene Zoomin verkkosivustolle ja valitse ”Kirjaudu sisään”. Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Zoomissa on myös mahdollisuus kirjautua sisään sosiaalisen median tunnuksilla, kuten Google- tai Facebook-kirjautumisella.

Päivitä profiilisi tiedot ja kuva

Kun olet kirjautunut sisään Zoom-tilillesi, on tärkeää päivittää profiilisi tiedot ja lisätä kuva. Tämä auttaa muita osallistujia tunnistamaan sinut kokouksissa ja luo ammattimaisen vaikutelman.

  • Klikkaa profiilikuvaa oikeassa yläkulmassa ja valitse ”Oma profiili”.
  • Tarkista, että nimesi ja sähköpostiosoitteesi ovat oikein.
  • Voit myös lisätä henkilökohtaisia tietoja, kuten organisaatiosi tai työpaikkasi tiedot.
  • Lisää selkeä ja ammattimainen profiilikuva. Valokuva voi auttaa muita osallistujia luottamaan sinuun ja parantaa vuorovaikutusta.

Muista, että sinulla on valta päättää, kuinka paljon tietoa haluat jakaa profiilissasi. Turvallisuussyistä on suositeltavaa pitää henkilökohtainen tieto vähäisenä ja jakaa sitä vain tarvittaessa.

Kun olet kirjautunut sisään ja päivittänyt profiilisi, olet valmis astumaan Zoom-maailmaan ja järjestämään ensimmäisen kokouksesi.

Kokouksen aikatauluttaminen

Okei, olet valmis siirtymään seuraavaan vaiheeseen Zoom-kokouksen järjestämisessä. Aikatauluttaa on tärkeää, jotta kaikki osallistujat tietävät milloin ja missä kokous tapahtuu. Tässä on askel askeleelta ohjeet, miten voit aikatauluttaa Zoom-kokouksen:

Avaa Zoomin verkkosovellus ja valitse ”Uusi kokous”

Kun olet kirjautunut tilillesi, avaa Zoomin verkkosovellus ja siirry etusivulle. Täältä löydät ”Uusi kokous” -vaihtoehdon. Klikkaa sitä ja siirry eteenpäin.

Anna kokoukselle nimi ja valitse aikataulu ja kesto

Kokoukselle on hyvä antaa selkeä nimi, jotta osallistujat voivat heti tunnistaa, mistä kokouksesta on kyse. Muista, että nimi tulisi olla kuvaava, mutta myös lyhyt ja ytimekäs.

Valitse sitten aikataulu ja kesto kokoukselle. Voit valita päivämäärän ja kellonajan kokoukselle, jotta kaikki osallistujat tietävät milloin heidän tulisi olla paikalla. Kesto auttaa myös, jotta kaikki osaavat arvioida, kuinka pitkään kokous kestää.

Määritä kokouksen asetukset, kuten salasana tai odotushuone

Turvallisuuden takaamiseksi on suositeltavaa määrittää kokouksen asetukset. Voit esimerkiksi asettaa salasanan, jotta vain kutsutut osallistujat pääsevät mukaan. Voit myös käyttää odotushuonetta, jossa osallistujat odottavat luvan päästä kokoukseen.

Nämä asetukset auttavat pitämään kokouksen yksityisenä ja estävät asiattomien henkilöiden osallistumisen. Muista pitää salasana turvallisena ja jakaa se vain kutsutuille osallistujille.

Tallenna ja jaa kokoustiedot osallistujille

Viimeisenä, kun olet määrittänyt kokouksen tiedot ja asetukset, tallenna muutokset. Tämä varmistaa, että kokous on tallentunut järjestelmään ja valmis alkamaan aikataulun mukaisesti.

Viimeinen askel on jakaa kokoustiedot osallistujille. Voit tehdä tämän lähettämällä sähköpostikutsun tai jakamalla kokoustiedot chatissa tai muissa viestintäkanavissa. Muista sisällyttää tarvittavat tiedot, kuten kokouksen nimi, päivämäärä ja aika, sekä tarvittaessa salasana tai linkki odotushuoneeseen.

Nyt olet aikatauluttanut Zoom-kokouksesi ja valmis tapaamaan osallistujat sovitusti. Muista olla ajoissa paikalla ja valmis ottamaan vastaan osallistujat kokouksen alkaessa.

Zoom-asiakasohjelman lataaminen

Seuraavassa vaiheessa keskitymme Zoom-asiakasohjelman lataamiseen. Tämä ohjelma mahdollistaa sujuvan ja helpon osallistumisen Zoom-kokouksiin. Noudata näitä ohjeita nähdäksesi, miten voit ladata Zoom-asiakasohjelman:

Mene Zoomin verkkosivustolle ja lataa Zoom-asiakasohjelma

Ensinnäkin, avaa selaimessasi Zoomin verkkosivusto. Voit tehdä tämän syöttämällä ”zoom.us” osoiteriville ja painamalla Enter-näppäintä. Kun olet saapunut Zoomin verkkosivustolle, etsi latausvaihtoehto. Tämä yleensä löytyy ”Lataa” tai ”Hanki Zoom” -linkin takaa.

Kun olet klikannut linkkiä, sinut ohjataan lataussivulle. Täällä saatat joutua valitsemaan oikean käyttöjärjestelmän, kuten Windows, Mac tai Android. Voit myös ladata sovelluksen iOS-laitteisiin, kuten iPhoneen tai iPadiin.

Asenna sovellus tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi

Kun olet saanut lataustiedoston, avaathan sen tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi. Asennusprosessi voi vaihdella käyttöjärjestelmästä riippuen, mutta yleensä se on melko suoraviivainen. Noudata sovelluksen ohjeita ja anna sen suorittaa tarvittavat toimenpiteet.

Muista, että asennusprosessiin saattaa kuulua sovelluksen asetusten muokkaaminen. Suosittelemme tarkistamaan nämä asetukset, jotta voit mukauttaa Zoom-kokousten käyttökokemusta omien tarpeiden mukaan.

Kirjaudu sisään Zoom-tilillesi asiakasohjelmassa

Kun olet onnistuneesti asentanut Zoom-asiakasohjelman laitteeseesi, voit avata sen ja kirjautua sisään Zoom-tilillesi. Tämä askel varmistaa, että pääset käyttämään kaikkia Zoomin tarjoamia ominaisuuksia ja hallitsemaan omaa tiliasi.

Valitse kirjautumisnäkymässä ”Kirjaudu sisään” -painike ja syötä siihen käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Voit myös kirjautua sisään Google- tai Facebook-tililläsi, jos olet liittänyt ne Zoom-tiliisi.

Nyt olet valmis käyttämään Zoom-asiakasohjelmaa ja osallistumaan Zoom-kokouksiin. Tämä ohjelma tarjoaa sinulle helpon ja käyttäjäystävällisen tavan liittyä kokouksiin ja olla vuorovaikutuksessa muiden osallistujien kanssa. Muista pitää sovellus ajan tasalla, jotta saat kaikki uusimmat ominaisuudet ja parannukset.

Testikokouksen järjestäminen

Testikokous on erinomainen tapa varmistaa, että Zoom-asiakasohjelma toimii oikein ja olet valmis osallistumaan oikeisiin kokouksiin. Tässä osiossa kerromme, miten voit järjestää testikokouksen ja tarkistaa, että kaikki toimii moitteettomasti.

Avaa Zoom-asiakasohjelma ja valitse ”Testaa kokousohjelmistoa”

Ensinnäkin, avaa Zoom-asiakasohjelma tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi. Etsi sovelluksen käyttöliittymästä ”Testaa kokousohjelmistoa” -vaihtoehto ja klikkaa sitä.

Tämä vaihtoehto avaa simuloitua kokousympäristöä, jossa voit tarkistaa erilaisia toiminnallisuuksia ja yhteyksiä. Se auttaa sinua tutustumaan Zoom-ohjelman käyttöliittymään ja oppimaan perustaitoja ennen varsinaisia kokouksia.

Tarkista mikrofoni ja kaiuttimet sekä varmista, että näytön jakaminen toimii

Testikokouksen aikana on tärkeää tarkistaa, että ääni- ja videolaitteesi toimivat oikein. Käy läpi seuraavat vaiheet varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa:

  • Tarkista, että mikrofoni ja kaiuttimet on kytketty ja toimivat. Voit esimerkiksi sanoa ”testi” mikrofoniin ja kuunnella, kuuluuko ääni selkeästi omista kaiuttimistasi.
  • Varmista, että videokamera on kytketty päälle ja näytät selkeästi kuvassa. Voit peilata näkymääsi Zoom-ohjelmassa, jotta näet, miten muut osallistujat sinut näkevät.
  • Kokeile myös näytön jakamista, jotta voit testata, että tämä toiminto toimii moitteettomasti. Voit jakaa esimerkiksi oman näytön tai esityksen muiden osallistujien kanssa.

Testikokous antaa sinulle mahdollisuuden virittää laitteistoasi ja varmistaa, että olet valmis osallistumaan oikeisiin kokouksiin. Tarkista ääni- ja videolaitteet huolellisesti, jotta voit osallistua kokouksiin ilman ongelmia.

Olet nyt valmis jatkamaan seuraavaan vaiheeseen Zoom-kokouksen järjestämisessä.

Ensimmäisen kokouksen järjestäminen

Onko aika järjestää ensimmäinen Zoom-kokouksesi? Tässä osiossa opastamme sinua askeleissa, jotka sinun tulee suorittaa onnistuneen kokouksen järjestämiseksi.

Avaa Zoom-asiakasohjelma ja kirjaudu sisään

Ensinnäkin, varmista että olet kirjautunut Zoom-asiakasohjelmaan omalla tililläsi. Käynnistä ohjelma ja kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

Valitse ”Uusi kokous” ja aseta kokouksen tiedot

Kun olet kirjautunut sisään, näet Zoom-asiakasohjelman käyttöliittymän. Etsi navigointipalkista ”Uusi kokous” -vaihtoehto ja klikkaa sitä.

Tämä vie sinut uuden kokouksen asetusnäkymään, jossa voit määrittää erilaisia tietoja ja asetuksia. Anna kokoukselle nimi, valitse ajankohta ja kesto sekä muut haluamasi asetukset.

Voit esimerkiksi päättää, tarvitseeko kokous salasanan tai asettaa sen odotushuoneen tilaan, jotta voit hyväksyä osallistujat manuaalisesti ennen heidän pääsyään kokoukseen.

Kutsu osallistujat kokoukseen lähettämällä heille kokoustiedot

Kun olet asettanut kaikki tarvittavat tiedot kokoukselle, tallenna ne ja valmistaudu kutsumaan osallistujat mukaan. Zoom-asiakasohjelma tarjoaa useita tapoja kutsua osallistujia, kuten sähköpostitse tai kalenterikutsuilla.

Voit valita parhaiten sopivan tavan osallistujien kutsuun ja lähettää heille kokoustiedot, kuten kokouslinkin ja tarvittaessa salasanan.

On tärkeää lähettää kokoustiedot osallistujille hyvissä ajoin ennen kokousta, jotta heillä on tarvittavat tiedot valmiina osallistumista varten.

Osallistuminen toisen käyttäjän kokoukseen

Onko sinulle lähetetty kokouskutsu sähköpostitse tai kalenterikutsuna? Etkö ole varma, miten voit liittyä toisen henkilön järjestämään Zoom-kokoukseen? Älä huoli, tässä osiossa opastamme sinua, miten voit osallistua toisen käyttäjän kokoukseen.

Avaa saamasi kokouskutsu sähköpostissa tai kalenterissa

Ensimmäinen askel osallistumisessa toisen käyttäjän kokoukseen on avata saamasi kokouskutsu. Tämä voi olla sähköpostissa saapunut viesti tai kalenterissasi oleva kokouskutsu.

Etsi sähköpostisi tai kalenterisi kyseinen viesti ja avaa se dubbeliklikkaamalla tai klikkaamalla sitä.

Valitse kokouslinkki tai syötä kokoustunnus Zoomin verkkosovelluksessa

Kun olet avannut kokouskutsun, etsi lisätietoja osallistumisesta. Tässä voi olla selkeä linkki, jota klikkaamalla siirryt suoraan Zoomin verkkosovellukseen ja liityt automaattisesti kokoukseen.

Jos linkkiä ei ole saatavilla, voit syöttää saamasi kokoustunnuksen Zoomin verkkosovelluksen kautta. Käynnistä Zoom ja valitse ”Liity kokoukseen” -vaihtoehto navigointipalkista.

Syötä kokoustunnus, joka on ilmoitettu kokouskutsussa, ja valitse ”Liity kokoukseen”. Voit myös liittyä äänettömällä mikrofonilla tai kameralla tai poistaa nämä asetukset käytöstä ennen kokoukseen liittymistä.

Odota isäntänä toimivan henkilön hyväksyntää ja liity kokoukseen

Kun olet valinnut joko kokouslinkin tai syöttänyt kokoustunnuksen, odota hetki, kunnes sinut hyväksytään osallistujaksi. Tämä voi tapahtua automaattisesti tai isäntänä toimiva henkilö voi ensin hyväksyä sinut kokoukseen.

Kun sinut on hyväksytty, liityt automaattisesti kokoukseen ja voit keskustella, jakaa näyttöä tai tehdä muita kokouksen toimintoja riippuen osanottajan oikeuksista.

Nyt sinulla on kaikki tarvittavat tiedot ja ohjeet osallistua sujuvasti toisen käyttäjän Zoom-kokoukseen.

Miten kutsua muita osallistujia kokoukseen

Kun olet jo käynnistänyt Zoom-kokouksen, on aika kutsua muita osallistujia mukaan. Tässä osiossa kerromme sinulle tarkemmin, miten voit tehdä sen.

Avaa käynnissä oleva Zoom-kokous

Ensimmäinen askel on avata kokous, jonka olet jo aloittanut. Varoita osallistujia tekemällä kokous valmiiksi, jotta he ehtivät valmistautua ja liittyä ajoissa.

Siirry Zoom-asiakasohjelmaan ja etsi kokouksen hallintapaneeli. Täältä voit tehdä erilaisia toimintoja, kuten jakaa näyttöä tai kutsua muita osallistujia mukaan.

Valitse ”Kutsu” tai ”Jaa kokoustiedot”

Nyt kun olet avannut kokouksen, etsi ”Kutsu” -vaihtoehto tai vastaava valinta kokouksesi hallintapaneelista. Tämä vaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden lähettää kutsun uusille osallistujille.

Klikkaamalla ”Kutsu” -painiketta avautuu valikko, jossa voit valita erilaisia vaihtoehtoja kutsun lähettämiseksi. Riippuen tarpeestasi, voit valita esimerkiksi kutsun lähettämisen sähköpostilla tai chat-viestillä.

Valitse haluamasi tapa lähettää kutsu osallistujille

Kun olet valinnut ”Kutsu” -vaihtoehdon, valitse haluamasi tapa lähettää kutsu osallistujille. Voit esimerkiksi valita sähköpostin, jossa on valmiiksi täytetty kutsuteksti, tai voit käyttää chat-viestiä, jos haluat lähettää kutsun suoraan Zoom-asiakasohjelman chat-ikkunan kautta.

Täytä tarvittavat tiedot, kuten vastaanottajien sähköpostiosoitteet tai chat-käyttäjätunnukset, ja lähetä kutsut. Osallistujat saavat kutsun ja voivat liittyä kokoukseen noudattamalla siihen annettuja ohjeita.