Bitcoin Kurssikehitys 2023

Bitcoin, Bitcoin… Onko tästä kryptovaluutasta tässä vaiheessa mitään uutta sanottavaa? Jopa ihmiset, joita ala ei kiinnosta lainkaan, ovat kuulleet sen nimen. Kryptovaluutan ykkösenä se nauttii käsittämättömän korkeista hinnoista (parhaimmillaan jopa 60 000 dollaria), suuresta huomiosta ja tietysti myös suuresta tarkkailusta. Mutta miltä näyttää Bitcoinin kurssikehitys vuodesta 2023 eteenpäin?

Bitcoin on muiden kryptomarkkinoiden ohella tunnettu kyvystään voittaa kaikki haasteet ja tehdä vahvoja comebackeja siitä huolimatta, että kaikki kirjoittavat sen pois. Erilaiset talousasiantuntijat ovat ennustaneet, että Bitcoin-kupla puhkeaa ”lähitulevaisuudessa” joka kuukausi poikkeuksetta viimeisten noin kahdeksan vuoden ajan. Silti kolikko pysyy edelleen huipulla, ja BTC-sijoittajat nauttivat suurista voitoista.

Kryptoteollisuus muuttuu kuitenkin nopeasti, ja jotkut kryptoharrastajat alkavat epäillä, kannattaako Bitcoiniin enää sijoittaa.

Bitcoin kurssikehitys 2023 - mitä tuleman pitää?

Huomaa, että tässä artikkelissa käsitellään pitkän aikavälin Bitcoin-kurssikehitystä. Tämä artikkeli ei ole taloudellista neuvontaa, emmekä ole sijoitusneuvojia.

Mikä on bitcoin?

Bitcoin on proof-of-work-pohjainen lohkoketju ja ensimmäinen kryptovaluutta, joka luotiin vuonna 2009. Se on hajautettu digitaalinen valuutta, joka käyttää lohkoketjuteknologiaa helpottaakseen luotettavia vertaistransaktioita.

Viime vuosina Bitcoin on ollut yksi suosituimmista sijoituskohteista: sen lisäksi, että se voi olla erittäin tuottoisaa kryptomarkkinoiden suuren volatiliteetin vuoksi, BTC:hen on myös erittäin helppo sijoittaa. Bitcoinin hankkimiseen tarvitaan vain Internet-yhteys.

Mikä vaikuttaa Bitcoinin arvoon?

On monia eri tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa Bitcoinin hintaan. Toisin kuin useimmat altcoinit, se ei riipu yhtä paljon muista kryptomarkkinoista, ja yleensä se päätyykin määräämään trendin. BTC reagoi kuitenkin edelleen valtaviin kryptouutisiin, erityisesti sellaisiin, jotka koskevat joko koko alaa tai muita suuria kolikoita, kuten Ethereumia tai Shiba Inua.

Bitcoinin hintaan vaikuttavat myös muut kuin krypto-uutiset – hyvä esimerkki tästä on sen hintakehitys keväällä 2020. Toinen uutissektori, jota Bitcoiniin sijoittaneiden tai sitä suunnittelevien kannattaa tarkkailla, on ekologia.

Aivan kuten mihin tahansa muuhunkin omaisuuserään, Bitcoiniin vaikuttavat siihen liittyvät uutiset, koskivatpa ne sitten Bitcoinia itseään, kryptopörssejä tai lohkoketjuteknologiaa. Kryptojen hinnat nousevat yleensä, kun on uutisia, jotka liittyvät laajamittaiseen käyttöönottoon, uusiin teknologisiin läpimurtoihin ja niin edelleen. Toisaalta mikä tahansa epävarmuus voi aiheuttaa sen arvon romahduksen.

Bitcoin kurssikehitys vuodelle 2023 asiantuntijoiden toimesta

Bitcoin-kryptovaluutta on epäilemättä yksi suosituimmista sijoituskohteista näinä päivinä. Koska kryptomarkkinoilla on suhteellisen matala kynnys päästä markkinoille, jopa ihmiset, jotka eivät ole koskaan aiemmin olleet kiinnostuneita kaupankäynnistä, voivat helposti ryhtyä kryptosijoittajiksi.

Tämän seurauksena markkinoilla on paljon Bitcoinin hintaennusteita, jotka pyrkivät vastaamaan yhteen yksinkertaiseen kysymykseen: Nouseeko se jälleen tulevaisuudessa?

Useimmat asiantuntijat suhtautuvat yleisesti ottaen myönteisesti Bitcoiniin. Jotkut, kuten Wallet Investor, uskovat, että Bitcoinin hinta nousee lähes 150 000 dollariin seuraavien viiden vuoden aikana. Toisilla, kuten Digital Coin Price, on myös positiiviset näkymät, mutta paljon varautuneemmat: heidän BTC-hintaennusteissaan todetaan, että omaisuuserä on todennäköisesti saavuttanut ”vain” 100 000 dollaria vuoteen 2027 mennessä.

Päällisin puolin kryptomarkkinat kehittyvät jatkuvasti: yhä useammat yritykset tuovat markkinoille kryptoon liittyviä tuotteita ja palveluja. Esimerkiksi muotibrändi Fendi julkaisee kryptolompakon yhteistyössä Ledgerin kanssa, ja Twitter on hiljattain ottanut käyttöön NFT-profiilikuvat.

Samaan aikaan monet asiantuntijat ovat kuitenkin alkaneet kyseenalaistaa teknologian pitkän aikavälin elinkelpoisuuden. Vaikka merkittävä yleisön vastustus uusia teknologioita kohtaan voidaan selittää pelkona ja väärinymmärryksenä jotain uutta kohtaan, yhä ankarammat säädökset kaikkialla maailmassa saavat monet asiantuntijat suhtautumaan varauksellisesti kryptoihin sijoittamiseen.

Toisin kuin Ethereum tai Solana, Bitcoinilla ei ole sitä etua, että se on erilaisten kryptotuotteiden ja -palvelujen laaja ekosysteemi. Se on sitä, mitä se väittää olevansa – Bitcoin on digitaalinen valuutta, ei enempää eikä vähempää. Kun tähän yhdistetään sen hidas reagointi muutoksiin ja epäekologinen Proof-of-Work (PoW) -konsensusalgoritmi, Bitcoin alkaa vaikuttaa yhä vähemmän tuottoisalta sijoitukselta.

Lisäksi olemme tällä hetkellä keskellä laskusuhdannetta, eikä kryptoala ole tunnettu siitä, että se tekisi järkeviä investointipäätöksiä. On paljon omistajia, joilla on niin sanotut ”heikot kädet” ja jotka myyvät kaikki kryptorahastonsa pois ensimmäisten ongelmien ilmaantuessa, mikä lisää jännitteitä markkinoille.

Voiko Bitcoin toipua tästä kaikesta ja vallata uudelleen aiemmat huippunsa? No, se on ainakin tehnyt sen aiemmin. Tietenkin vain aika näyttää, miten hyvin BTC pärjää tulevaisuudessa, mutta me muiden kryptoharrastajien ja asiantuntijoiden ohella uskomme, että sen hinnalla on vielä mahdollisuus nousta.