Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen on velkahelpotusvaihtoehto, jossa lainaat rahaa maksaaksesi olemassa olevat velat pois. Otat yhden uuden suuremman velan pienemmällä korolla ja käytät varat useiden pienempien, korkeakorkoisten velkojen maksamiseen. Oikeissa taloudellisissa olosuhteissa tästä voi olla monenlaisia etuja, ja voit säästää satoja euroja kuukaudessa.

8 hyvää syytä harkita lainojen yhdistämistä.

Yksinkertaistettu takaisinmaksu

Useiden laskujen maksaminen kuukauden aikana voi varmasti asettaa haasteita budjetillesi. Riippuen siitä, milloin saat palkkasi ja milloin laskujen eräpäivät osuvat kohdalle, voit helposti joutua tilanteeseen, jossa et pysty lyhentämään lainaa. Tämä voi johtaa maksamatta jääneisiin maksuihin ja viivästyskorkoihin.

Velkojen yhdistämisellä yhdistät laskusi yhdeksi maksuksi. Sen sijaan, että joutuisit jongleeraamaan useiden luottovelvoitteiden kanssa, sinulla on yksi lainamaksu. Tämä yksinkertaistaa maksukalenteriasi ja auttaa minimoimaan maksun laiminlyönnin mahdollisuuden.

Säästät rahaa, kun pääset pois veloista

Yksi lainojen yhdistämisen ensisijaisista tavoitteista on alentaa lainoihin sovellettavaa korkoa. Näin minimoidaan velkasaldoosi kertyneet kuukausittaiset korkokulut. Tämän seurauksena säästät kaiken kaikkiaan rahaa.

Oletetaan esimerkiksi, että olet velkaa 10 000 euroa luottokorteillasi, joiden keskimääräinen vuosikorko on 20 prosenttia.

Tavanomaisella 3 prosentin vähimmäismaksuaikataululla voit odottaa maksavasi yhteensä yli 12 000 euroa korkokuluja.

Jos sama velka maksetaan pois lainalla, jonka todellinen vuosikorko on 10 prosenttia viiden vuoden aikana, kokonaiskorkokulut ovat alle 2 800 euroa.

Kuten näet, säästät huomattavan määrän rahaa yhdistämällä lainasi.Edullisuus

Kokonaiskustannussäästöjen lisäksi lainojen yhdistämisestä voi seurata myös kuukausittaisia kustannussäästöjä. Monissa tapauksissa lainojen yhdistäminen pienentää kuukausittaista kokonaismaksua, mikä vähentää budjettiisi kohdistuvaa kustannusrasitusta.

Edellä esitetyn esimerkin mukaisesti vaadittu vähimmäismaksu ennen konsolidointia olisi 300 euroa. Konsolidoinnin jälkeen kuukausittainen lainamaksu olisi 212 euroa.

On tärkeää huomata, että sekä kuukausittaiset että kokonaiskustannussäästöt riippuvat laina-aikavalinnasta. Lyhyempi laina-aika kasvattaa kuukausimaksua mutta pienentää kokonaiskustannuksia ja päinvastoin.

Kuukausimaksu 3 vuoden laina-ajalla olisi 323 euroa, ja kokonaiskorkokulut olisivat 1617 euroa.

Neljän vuoden laina-aikaisen lainan maksu olisi 254 euroa, ja korkokulut olisivat yhteensä 2174 euroa.

Yleisesti ottaen haluat valita mahdollisimman lyhyen laina-ajan, jonka kuukausimaksut ovat sellaisia, että sinulla on siihen mukavasti varaa.

Vähemmän taloudellista stressiä

Taloudellinen stressi voi vaikuttaa fyysiseen ja henkiseen terveyteesi. Se voi häiritä sinua työssä ja johtaa ristiriitoihin kotona. Laskujen maksamisesta huolehtiminen sekä velkojien ja perintätoimistojen soitot, jos alat jäädä jälkeen, eivät tee hyvää terveydellesi. Yhdistämällä lainasi ja yksinkertaistamalla maksuaikatauluasi, voit vähentää tätä stressiä.

Tiedä, milloin olet velaton

Toinen konsolidoinnin henkinen hyöty on se, että sinulla on varma päivämäärä, jolloin saavutat velkavapauden. Velkojen vakauttamislainalla on kiinteä määräaika. Sinulla on tarkka päivämäärä, jolloin lopetat maksujen suorittamisen.

Luottokorttien kanssa voi tuntua siltä, että olet jumissa loputtomassa velkakierteessä. Ei ole loppupäivää, jota odottaa, kun yrität päästä velattomaksi.

Tämä tarkoittaa tietysti myös sitä, että sinun on oltava huolellinen ja vältettävä uusia luottokorttimaksuja, kun olet yhdistänyt velkasi. Sinun pitäisi laatia budjetti, joka sisältää säästöjä hätätilanteita ja odottamattomia menoja varten.

Tämä auttaa sinua välttämään uusien saldojen kasvattamista ja velkakierteeseen paluuta.


Suomenyhdistelylaina.fi on palvelu sinulle, joka haluat saavuttaa merkittäviä säästöjä ja yhdistää korkeakorkoiset luotot yhdeksi, edullisemmaksi lainaksi.

Hakemuksesi käsitellään välittömästi ja saat lainarahat tilillesi parhaimmillaan heti saman päivän aikana. Lainahakemus on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään, joten hae rohkeasti yhdistelylainaa.

[MAINOS]


Konsolidointi on hyväksi luottokelpoisuudellesi

Velkojen vakauttamisella pitäisi olla myönteinen vaikutus luottokelpoisuuteesi. Toisin kuin muut velkahelpotusvaihtoehdot, se ei aiheuta negatiivisia kohtia luottotietoihisi.

Lisäksi konsolidoinnilla on useita myönteisiä vaikutuksia luottotietoihisi:

  • Se auttaa sinua välttämään maksamatta jääneet maksut, jotka vaikuttavat negatiivisesti luottotietoihisi.
  • Se rakentaa positiivisen maksuhistorian uuteen lainaan.
  • Vähennät luotonkäyttösuhdettasi, joka mittaa, kuinka paljon käytettävissä olevasta kokonaisluottolimiitistäsi on käytettävissäsi.
  • Koska vakauttaminen ei edellytä luottokorttien sulkemista, säilytät myös luottoaikasi ja niiden aktiivisten tilien määrän, jotka sinulla on hyvässä kunnossa.

Velkojen konsolidointilaskuri: Onko nyt oikea aika konsolidoida?Tämä laskuri voi auttaa sinua arvioimaan velkojen vakauttamisen kustannushyötyjä. Voit verrata konsolidoinnin kuukausimaksuja ja kokonaiskorkokuluja muihin ratkaisuihin.

Katso, miten konsolidointi pärjää verrattuna luottoneuvontaan, kuluttajaehdotuksiin ja jopa pelkkiin kiinteisiin kuukausittaisiin luottokorttimaksuihin.

Milloin lainojen yhdistäminen ei kannata?

Seuraavassa on joitakin syitä, joiden vuoksi kannattaa harkita muita vaihtoehtoja lainojen yhdistämisen sijaan.

Sinulla on vain vähän velkaa

Velkojen yhdistämislaina voi olla hyvä ratkaisu, kun sinulla on useita luottokortteja, joiden saldot ovat suuret. Toisaalta sinun ei kannata hakea uutta rahoitusta kevytmielisesti.

Jos sinulla on vain yksi tai kaksi luottokorttia ja velkaa vain muutama tuhat euroa, käytettävissä voi olla muitakin ratkaisuja. Voit ehkä suorittaa kiinteitä luottokorttimaksuja, jotta voit lyhentää velkasi nopeasti.

Voit myös harkita saldosiirtoa. Saldosiirtoluottokortit tarjoavat alhaisen vuotuisen koron muilta tileiltä siirretyille saldoille. Lisäksi monet tarjoavat 0 prosentin vuosikorkoa jopa 18 kuukauden ajan, kun avaat tilin. Näin sinulla on aikaa maksaa velkasi pois korottomasti.

Sinulla on liikaa velkaa

Toinen tilanne, jossa konsolidoinnista ei välttämättä ole hyötyä, on, jos sinulla on paljon velkaa. Henkilökohtaisten lainojen enimmäismäärä on yleensä 60 000 euroa.

Jos sinulla on velkaa yhteensä yli 60 000 euroa, velkojen yhdistämislaina ei riitä kattamaan kaikkia velkoja yhdellä kuukausimaksulla.

Toinen ongelma, joka liittyy suuriin velkamääriin, on se, että et välttämättä saa lainaa lainkaan. Kun haet lainaa, lainavirkailija tarkistaa velkaantumisasteesi varmistaakseen, että sinulla on varaa maksaa maksut.

Vaikka olisit velkaa alle 60 000 euroa, jos tulosi ovat pienet, lainanantaja voi päättää, ettei sinulla ole varaa lainaan. He hylkäävät hakemuksesi.

Lainahakemuksen jättäminen ei velvoita sinua mihinkään, näin lainakriteerit.

Sinulla ei ole luottotietoja

Lainanantaja tarkistaa myös luottotietosi, kun haet velkojen yhdistämislainaa. Lainanantajilla on yleensä vähimmäisluottotietovaatimus henkilökohtaisia lainoja varten. Jos luottotietosi ovat huonot, et täytä tätä vaatimusta etkä voi saada lainaa.

Sinulla on huonoja taloudellisia tottumuksia, joita lainojen yhdistäminen ei korjaa.

Joissakin tapauksissa velkaantuminen on väistämätöntä. Sinun on ehkä pakko ottaa velkaa sellaisen huonon tilanteen vuoksi, jota et yksinkertaisesti voi kattaa hätäsäästöillä.

Toisaalta, jos velkaantumisen taustalla on ylikuluttamista ja budjetoinnin laiminlyöntiä, vakauttaminen ei korjaa todellista ongelmaa. Tässä tilanteessa voit päätyä velkaantumaan lisää sen sijaan, että poistaisit olemassa olevat velkasi.
Velkojen vakauttaminen tyhjentää luottokorttisaldosi, mutta jättää luottokortit auki. Voit kasvattaa saldoa uusilla veloituksilla. Silloin joudut jongleeraamaan velkojen vakauttamislainan maksujen kanssa luottokorttimaksujen kanssa.

Tässä tilanteessa todellinen ratkaisu on muuttaa taloudellisia tapojasi. Aseta budjetti, hillitse menojasi ja suunnittele uudelleen, jotta voit hallita rahojasi paremmin. Kun otat nämä askeleet, voit laatia suunnitelman, jolla maksat velkasi tehokkaasti alas. Siihen asti velkojen yhdistäminen voi kuitenkin olla vaarallista taloudelliselle terveydellesi.