Miksi luottokortti on hyvä maksuväline: 6 Faktaa luottokorteista

Luottokorttien avulla voit käyttää rahaa, jota sinulla ei ehkä muuten olisi, mikä on sekä luottokorttien suurin etu että suurin haitta. Jos luottokorttia käytetään harkiten, se avaa monenlaisia käteviä ovia, mutta jos sitä käytetään harkitsemattomasti, se voi myös kaivaa sinut taloudelliseen kuoppaan.

miksi luottokortti on hyvä maksuväline

Miksi kannattaa käyttää luottokorttia

Luottokortti on tehokas ja monipuolinen maksutapa, joka tarjoaa monia etuja käyttäjilleen. Tässä on kuusi hyvää syytä, miksi luottokortti on hyvä maksuväline:

  1. Helppous ja nopeus: Luottokortilla tehtävät ostokset ovat erittäin nopeita ja helppoja. Sinun tarvitsee ainoastaan syöttää kortin tiedot ja hyväksyä ostos, eikä tarvitse huolehtia käteisen etsimisestä tai muista maksuvaihtoehdoista.
  2. Turvallisuus: Luottokortteja koskevat usein tiukemmat turvallisuusstandardit kuin debit-kortteja tai käteistä. Luottokortilla tehdyt ostokset ovat myös usein turvallisempia, sillä voit peruuttaa ostoksesi, jos jotain menee pieleen.
  3. Bonusjärjestelmät ja etuudet: Monilla luottokorteilla on erilaisia bonusjärjestelmiä, kuten pisteitä tai cashback-etuja. Nämä järjestelmät antavat sinulle lisäetuja ostosten yhteydessä.
  4. Huoleton maksuaika: Luottokortilla tehdyt ostokset voidaan maksaa takaisin useiden kuukausien ajan, mikä antaa sinulle lisää aikaa hankkia tarvittavat varat. Tämä tekee ostamisesta huolettomampaa ja vähentää stressiä.
  5. Yhden laskun hallinta: Luottokortilla tehdyt ostokset voidaan koota yhdelle laskulle, mikä helpottaa raha-asioiden hallintaa ja seurantaa. Tämä vähentää stressiä ja tekee raha-asioiden hoitamisesta yksinkertaisempaa.
  6. Luottotietojen parantaminen: Luottokortin käyttö ja luotettavasti maksaminen voi parantaa luottotietojasi ja lisätä mahdollisuuksiasi saada luottoja tulevaisuudessa.

Luottokortin valinnassa tulee olla tarkkana. Valitse sellainen kortti, joka täyttää juuri sinun tarpeesi ja varmista, että voit maksaa ostoksesi takaisin ajallaan ja välttää ylimääräiset kulut. Tarkista luottokortin ehdot ja kulut huolellisesti ennen sen hankkimista ja varmista, että ymmärrät kaikki siihen liittyvät kustannukset.

Muista kuitenkin, että huoleton luottokortin käyttö voi johtaa velkaantumiseen. Siksi on tärkeää käyttää korttia vastuullisesti ja huolellisesti, jotta voit hyötyä siitä kaikista eduista ilman huolta velkaantumisesta.

Luottokorttien vaarat

Kyky käyttää rahaa, jota sinulla ei todellisuudessa ole, voi olla erittäin vahingollista, jos sinulla ei ole keinoja maksaa uutta velkaa nopeasti takaisin. Koska raha ei tunnu ”todelliselta”, on aivan liian helppoa ottaa kortti esiin ajattelematta, mitä tapahtuu, kun lasku erääntyy.

Tärkeintä on kuluttaa varojensa rajoissa ja maksaa luottokorttivelat kokonaan pois joka kuukausi (jos mahdollista), jotta vältät korkokulut ja mahdolliset maksuhäiriöt. Toisin sanoen, älä laajenna kulutustasi vain siksi, että voit.

Mikä ero on pankkikortilla ja luottokortilla?

Pankkikortti ja luottokortti ovat molemmat maksutapoja, mutta niillä on selkeitä eroja. Pankkikortti on perinteinen maksutapa, joka on yhteydessä pankkitiliisi ja mahdollistaa rahojen siirtämisen pankkitililtä kortille. Pankkikortilla tehdyt ostokset veloitetaan suoraan pankkitililtäsi. Luottokortti tarjoaa vaihtoehtoisen maksutavan, jossa saat luottorajan, jonka puitteissa voit tehdä ostoksia ilman, että tarvitset varoja pankkitililläsi. Luottokortin ostokset veloitetaan myöhemmin, ja sinulla on tavallisesti mahdollisuus maksaa ne takaisin erissä.

Luottokortti antaa sinulle mahdollisuuden käyttää kortin myöntäjän myöntämää uusiutuvaa luottolimiittiä. Kiertävä luotto on luottoa, jota voit käyttää yhä uudelleen ja uudelleen, kunhan maksat osan tai koko saldosi takaisin joka kuukausi. Lainaamasi summa ei yleensä voi ylittää tilin limiittiä, vaikka joillakin tileillä voit ylittää sen, mutta veloitat siitä maksuja.

Kortti itsessään on vain nopea tapa jakaa tietosi myyjien kanssa, jotta voit valtuuttaa lainattujen varojen siirron lainanantajalta myyjälle.

Ennen kuin saat varsinaisen luottokortin käyttöösi, allekirjoitat sopimuksen kortin lainanantajan kanssa. Sopimuksessa kerrotaan, kuinka paljon voit lainata (luottorajasi), milloin maksut on suoritettava, mitä maksuja niihin liittyy ja miten korko lasketaan ja veloitetaan.

Toisin kuin pankkikortti, luottokortti tarjoaa myös usein lisäetuja, kuten bonuksia tai kanta-asiakaspisteitä, jotka voidaan käyttää erilaisiin palkintoihin tai alennuksiin.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että pankkikortti on perinteinen maksutapa, joka tarjoaa suoran yhteyden pankkitiliisi, kun taas luottokortti tarjoaa luottorajan ja mahdollisuuden tehdä ostoksia ilman välittömiä varoja. Luottokortti tarjoaa myös usein lisäetuja, jotka voivat tehdä ostosten tekemisestä entistä mielekkäämpää. Kumpikaan maksutapa ei ole parempi vaihtoehto, vaan valinta riippuu henkilökohtaisista tarpeista ja mieltymyksistä.

Milloin Luottokorttilasku kannattaa maksaa?

Luottokorttilaskun maksaminen mahdollisimman pian on suositeltavaa, sillä luottokorttilaskun myöhästyminen voi johtaa ylimääräisiin viivästysmaksuihin ja heikentää luottoluokitustasi. On tärkeää ymmärtää, että luottokorttilaskun maksaminen päivän tai parin viivästymisen jälkeen voi johtaa merkittävän korkeisiin kuluihin.

Kuitenkin, jos sinulla on rahat vähissä ja joudut valitsemaan minkä laskun maksat ensin, kannattaa harkita, mikä laskuista tulisi maksaa ensin. Esimerkiksi, jos sinulla on maksamattomia laskuja, joilla on suurempi viivästyskorko, niiden maksaminen ensin on priorisoitava.

Miten luottokortin korko toimii?

Luottokorttisi mukana tulee todellinen vuosikorko. Se on korko, joka veloitetaan kuukausittain maksamattomasta saldosta. Luotonantaja veloittaa sinulta korkoa vastineeksi siitä, että hän lainaa sinulle rahaa. Todellista vuosikorkoa käytetään laskettaessa, kuinka paljon luottokorttivelkasi tulee maksamaan itse tilin saldon lisäksi. Mitä korkeampi todellinen vuosikorko on, sitä enemmän korkoa maksat kuukaudesta toiseen siirrettävälle saldolle.

Yksinkertaisimmillaan todellinen vuosikorko määrittää, kuinka paljon korkoa kertyy vuoden kuluttua. Oletetaan esimerkiksi, että luottokorttisi todellinen vuosikorko on 25 %. Jos sinulla on 1 000 euroa luottokorttivelkaa, 25 prosentin todellinen vuosikorko maksaisi sinulle noin 250 euroa korkoja vuoden aikana. Kannattaa siis olla tarkkana!

Saako luottokorttia jos on maksuhäiriömerkintä?

Jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, on todennäköistä, että hänen luottokorttihakemuksensa hylätään. Tämä johtuu siitä, että luottokorttiyhtiöt haluavat varmistua siitä, että heidän asiakkaillaan on hyvä maksukyky ja että he pystyvät maksamaan luottokortilla tehdyt ostokset takaisin ajallaan.

Maksuhäiriömerkintä osoittaa, että henkilöllä on ollut ongelmia maksamisessa aikaisemmin ja että hän ei ole pystynyt hoitamaan luottojaan vastuullisesti. Tämä lisää riskiä luottokorttiyhtiölle, ja he ovat todennäköisesti varovaisia myöntäessään luottokortteja henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä.

Jos hakija ei ole varma siitä, onko hänellä maksuhäiriömerkintä, hänen on tehtävä selvitys omaan maksuhistoriaansa ennen hakemuksen lähettämistä. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi luottotietojen raportin tilaamalla.