Mustan laatikon malli

Mustan laatikon malli on lähestymistapa, jossa tutkitaan ja ymmärretään systeemin toimintaa seuraamalla sen ulkoisia tuloksia. Mallissa ei tarvitse tietää systeemin sisäisiä mekanismeja, vaan riittää kun tunnetaan systeemin antamat ulkoiset tulokset.

Minkä värinen on musta laatikko?

Musta laatikko on mustan värinen. Musta on yleisesti ottaen pimein ja syvin kaikista väreistä, jotka voidaan havaita ihmisen silmien avulla. Se saadaan sekoittamalla kaikkia neljä perusväriä (punainen, sininen, keltainen ja vihreä) tai lisäksi myös harmaa- sivellinliikkeitä kunnes ne muodostavat tumman sfinksin. Mustan voimakas ulkonako antaa sen erottua helposti muista vuorovaikutteisesta taustasta ja tekee siitä hyvin suositun valinnan monissa graafisissa sovelluksissa ja arkkitehtuuriprojekteissa.

Onko musta ja valkoinen väri?

Kyllä, musta ja valkoinen ovat molemmat värejä. Musta on yleensä ajateltu olevan täydellinen poissaolo kaikesta valosta, kun taas valkoinen koostuu kaikkien näkyvien säteiden sekoituksesta. Niihin liittyy myös erilaisia symboliikkaa ja merkityksiä eri kulttuureissa.

Mikä näyttää siniseltä mutta ei ole sininen?

Vihreä. Vihreä on väri, joka näyttää siniseltä, mutta ei ole sininen. Vihreillä sateenkaarivivoilla voi olla vaikutus silmille ja saada ne näkemän vihreit kohtia hieman sinisen tuntuisiksi.